pondělí 24. února 2014

Do Česka zavítal nový trend: brát se v pátek. Sobota je tradiční a teď se čím dál víc svateb koná i v pátek a co víc dokonce i v neděli. Při nedělní slávě si svatebčané vezmou dovolenou v pondělí a stejně, jako když je svatba v pátek, propásnou jeden pracovní den. O svatbě v neděli stojí přemýšlet i z dalších důvodů.

JE TO LEVNĚJŠÍ: za prvé a především, ten nejdražší den v týdnu, pro pořádání slavnostní události, je sobota (právě proto, že je nejvíc žádoucí). V neděli snáz stáhnete cenu, a to jak u prostor pro svatbu, tak u jednotlivých dodavatelů.

LEPŠÍ DOSTUPNOST: prostory, floristky, fotografové, kameramani… ti všichni jsou často zabráni až na několik let dopředu. Na soboty! Díky svatbě konané v pátek nebo neděli máte mnohem větší šanci sestavit „svatební den snů“.

NEBOJTE, VAŠI HOSTÉ DORAZÍ: asi ty největší obavy navazující na pořádání slavnostní události v pátek nebo v neděli, mají hostitelé o dostupnosti pozvaných… a právem… do jisté míry. Ale opravdu si myslíte, že vaše rodina odmítne dorazit na Vaši svatbu, protože má hodně práce? Pokud Vám Vaše kamarádka teď zavolá, že bude mít za půl roku v úterý svatbu, nezařídíte si rádi dovolenou? Zařídíte. Stejně tak, jako Vaši blízcí. Samozřejmě obzvlášť v tomto případě platí: čím dříve termín oznámíte, tím větší je šance, že všichni dorazí.

Lucie Šilhánová

Žádné komentáře:

Okomentovat