neděle 22. prosince 2013

Moderní svatební menu

Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Zatímco ještě před pár lety byla na každé svatbě obligátní šunková rolka s křenem, knedlíčková polévka a svíčková, dnes mají snoubenci daleko zhýčkanější chuťové buňky.

Do módy se dostává zvěřina, ať už je to kančí nebo srnčí maso. Gurmáni ocení také jehněčí. Na talíře novomanželů putuje také steak, vepřová panenka nebo kuřecí plátek . Přílohy se volí modernější, žádné mastné hranolky nebo připečené krokety. Často se využívají salátové variace, bylinky a hlavně lokální suroviny přizpůsobené konkrétní roční době. Večerní pokrmy řeší řada novomanželů rautem. A dělají dobře. Každý si totiž vybere, na co má chu. Pořád letí imini řízečky a sýrové a šunkové talíře. Boduje i sushi nebo mexické pokrmy.

Lucie Šilhánová

Žádné komentáře:

Okomentovat