pátek 17. ledna 2014


Asi každá z nás by chtěla svatbu, na kterou by všichni přítomní dlouho vzpomínali a naplno si ji užili. Taková svatba by měla být hodně veselá. Základem by měla být dobrá hudba a tanec, ale musíte nechat muzikanty i chvilku vydechnout a právě to je výborná příležitost pro pořádání her. Tak já jich vám pár našla…

1. Tradiční je házení květinou - svolají se všechny svobodné dívky a ženy a vytvoří malý hlouček. Nevěsta se k nim postaví zády a hodí směrem k nim svou svatební kytici. Která ze slečen kytku chytí, do roka se vdá.

2. Sundávání podvazku - Svolají se svobodní muži na jedno místo. Nevěsta se posadí na židli a ženichovi se mohou svázat ruce. Bez pomocí rukou musí ženich nevěstě sundat podvazek. Po úspěšném dokončení úkolu ho odhodí za sebe, kde jsou už muži v očekávání, a kdo z přítomných mužů ho chytí, do roka se ožení.

3. Ženich se zavázanýma očima vybírá z několika přítomných dam nevěstu podle nohou(můžete zpestřit i mužem, musí být ale pro něj k dispozici nějaké silonky)

4. Obdobně nevěsta vybírá ženicha podle odhalené horní části těla nebo jen podle uší:)

5. Protahování slepičiho vejce mužům z jedné nohavice do druhé s měřením času (nejlépe je mít k dispozici natvrdo vařené vejce) .

6. Smeták - soutěžící tančí v kruhu. Doprostřed si stoupne organizátor a do ruky si vezme dlouhý smeták. V okamžiku, kdy ho pustí vykřikne něčí jméno. Dotyčný musí rychle zachytit smeták dřív, než spadne na zem. Kdo je pomalý, dá fant

7. Bramborový tanec - může se ho zúčastnit libovolný počet tanečních párů. Tanečník si na čelo přiloží brambor a partnerka se k němu přitiskne tak, aby ho spolu čelem udrželi. Na brambor se dál nesmí sahat. Oba se snaží, aby brambor udrželi i při tanci. Komu brambor spadne na zem, vypadává ze hry

8. Klobouk - hry se účastní libovolný počet tančících párů. Organizátor jednomu z mužů položí na hlavu klobouk. Během tance se tanečník snaží klobouku zbavit tím, že ho nasazuje na hlavu jinému tanečníkovi. Klobouk se u nikoho nesmí zdržet příliš dlouho. Na znamení organizátora hudba přestane hrát. Pár, u kterého je v tu chvíli klobouk, vypadává ze hry.

Lucie Šilhánová

Žádné komentáře:

Okomentovat